Zorg en ondernemers Rivierenland werken samen aan langer zelfstandig thuis wonen

Zorgverlener STMR uit Tiel en ondernemerscollectief Servicepunt Techniek Rivierenland (SPT Rivierenland) gaan samenwerken om leden van de STMR Ledenservice te helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Beide organisaties hebben daarvoor samen met Stichting KIEN een intentieovereenkomst ondertekend.

STMR Ledenservice, Servicepunt Techniek en Stichting KIEN tekenen intentieovereenkomst


Zorgverlener STMR uit Tiel en ondernemerscollectief Servicepunt Techniek Rivierenland (SPT Rivierenland) gaan samenwerken om leden van de STMR Ledenservice te helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Beide organisaties hebben daarvoor samen met Stichting KIEN een intentieovereenkomst ondertekend. Aanleiding voor de samenwerking is het opplusproject Lekker Thuis Wonen van de regio Rivierenland. De samenwerking is erop gericht leden van de STMR Ledenservice en bewoners van de regio concrete en deskundige hulp te bieden bij het veiliger en levensloopbestendig maken van hun woning.


De samenwerking van de STMR Ledenservice en SPT Rivierenland richt zich in eerste instantie op de ongeveer 20.000 leden van de STMR Ledenservice. Die kunnen vanaf april met korting een woonscan laten uitvoeren, waarbij de veiligheid van de woning op tal van punten wordt getoetst. Anique van Dijck, Manager Marketing & Communicatie STMR: “Aan de hand van de woningscan weten mensen dan precies wat er, in en aan het huis, verbeterd kan worden om nu én straks onbezorgd te kunnen wonen. Als de klant het wil, worden er offertes aangevraagd bij lokale bedrijven. Daarbij ligt de regie bij de klant en zorgt SPT voor een goede uitvoering. Daarmee spelen wij in op veiligheid en gemak.” SPT Rivierenland is een collectief van lokale installatie-, beveiligings- en bouwbedrijven die garant staan voor goede deskundigheid en kwaliteit.


Starten bij de vraag van burgers

Directeur Robert Hendriks van Volt Elektro Groep uit Leerdam is een van de initiatiefnemers van het SPT Rivierenland en van de samenwerking met de STMR Ledenservice. “Ik geloof echt in deze samenwerking omdat deze uitgaat van de vraag van de bewoners en niet start bij het aanbod. Er zijn in de regio veel ouderen met een zorgvraag die graag lang zelfstandig thuis blijven wonen. Via de STMR Ledenservice kunnen wij met SPT een heel gericht aanbod doen. De leden van de STMR Ledenservice hebben op hun beurt de zekerheid dat hun vraag goed en in hun eigen regio opgelost wordt.”


Aansluiting bij project gemeente Geldermalsen

De gemeente Geldermalsen is enthousiast over het initiatief. Volgens een woordvoerder sluit het prachtig aan bij het project Lekker Thuis Wonen, waarbij de gemeente bewoners op een breed terrein ondersteunt bij hun zelfstandigheid en veiligheid thuis. “Het is prettig als burgers weten bij wie ze terecht kunnen als het gaat om langer zelfstandig thuis wonen. Dit soort lokale en regionale samenwerkingsverbanden juichen wij uiteraard toe. Het is mooi als zo’n initiatief ook nog breder opgepakt wordt.”


KIEN is ‘de olie in de motor’

Stichting Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN) heeft de intentieovereenkomst mede ondertekend. Volgens Robert Hendriks is KIEN grotendeels verantwoordelijk voor de samenwerking. “KIEN heeft de STMR Ledenservice en de ondernemers van SPT Rivierenland bij elkaar gebracht. Dit samenwerkingsverband is mede het resultaat van het project Vitaal Thuis van KIEN voor zorginstellingen en installatiebranche. Daar zijn nu verschillende concrete projecten uitgekomen zoals deze. Maar KIEN is in onze samenwerking ook echt de olie geweest die de motor soepel heeft laat draaien.”


Advertentie

In het STMR ledenblad van april verscheen de STP-advertentie 'Doe de woningscan'.