Wil Paulus over stuurgroep 0-energie

Opdrachtgevers hebben nog vaak koudwatervrees als het gaat over toepassing van innovatieve producten zoals LED-verlichting, zorgtechnologie, of duurzame en slimme energie-opwekkingssystemen. De drempel om initieel te investeren is voor hen vaak te hoog.

Binnenkort treedt Wil Paulus toe tot de stuurgroep 0-energie. De stuurgroep bewaakt de voortgang van de projectgroep 0-energie en ziet toe op een adequate uitvoering van de projecten. We vroegen Wil naar zijn motivatie om stichting KIEN te komen versterken.


Volgens Paulus hebben opdrachtgevers nog vaak koudwatervrees als het gaat over toepassing van innovatieve producten zoals LED-verlichting, zorgtechnologie, of duurzame en slimme energie-opwekkingssystemen. "De drempel om initieel te investeren is voor hen vaak te hoog. Het is daarom belangrijk om binnen Stichting KIEN niet alleen de nieuwste technieken zichtbaar te maken, maar ook om mee te denken over de vraag hoe we emotionele blokkades, financiële en budgettaire beperkingen kunnen opheffen. Dit kan door tijdig kennis te delen, technieken betaalbaar te houden en niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Als directeur van een ElektroNed-bedrijf, een proactief samenwerkingsverband van meer dan 40 excellerende elektrotechnische bedrijven, ben ik in aanraking gekomen met Stichting KIEN, toen ik werd gevraagd aan een activiteit deel te nemen. Sindsdien ben ik alleen maar enthousiaster geworden. KIEN is een compacte en slagvaardige organisatie die innovatie proactief benadert. In de stuurgroep zit ik nu zo dicht bij het vuur dat ik daadwerkelijk invloed kan uitoefenen. Stichting Kien is merkonafhankelijk. Een gastspreker mag bij zijn presentatie bijvoorbeeld geen commerciële invalshoek kiezen. Stichting KIEN is immers niet opgericht voor persoonlijk gewin, maar om een bijdrage te leveren aan een duurzame, energiezuinige en veilige samenleving”, aldus Paulus.


Wil Paulus, directeur-eigenaar EPM te Maastricht