TU/e Minitour – woensdag 11 april 2018

Op woensdagmiddag 11 april 2018 organiseert KIEN Innovatiemeesters, onder leiding van Gert Bogers, een TU/e Minitour. Op deze dag krijgt u, als installateur de mogelijkheid om een kijkje in de TU/e – keuken te nemen. In deze middag nemen we u mee in enkele nieuwe ontwikkelingen die uiteraard verbonden zijn aan uw vak; elektronica.

Programma Minitour TU/e

13.00 uur: Ontvangst met lunch in ruimte 0.26 van het Multimediapaviljoen – Horsten 1 in Eindhoven (MMP, ruimte 0.26)
13.30 uur: Presentatie Wout Gubbels (MSc Mechanical Engineering) en Gert Bogers over de Kennisvragenbank en de meerwaarde voor de installateur (MMP, ruimte 0.26).
14.30 uur: Minitour: presentatie Michiel Derikx (Contest Captain Communication) over Team Virtue (Gebouw Luna – ruimte 1.042).
15:30 uur: Minitour: presentatie Thijs Meulen (beleidsmedewerker Vastgoed Advisering TU/e) over Smart Energysaving Lighting (Gebouw Luna – ruimte 1.042).
16.30 uur: Minitour: presentatie Anne Grave, Leoni van Buuren, Joyce Fisscher en Marije Kortekaas (TOIO) over het Empathisch Gebouw (Gebouw Bouwkunde –
Vertigo 7.36).
17:30 uur: Afronding met informeel diner (Zwarte Doos, Den Dolech 2)

Sprekers en hun verhaal

  • Team VIRTUe

Team VIRTUe is een internationaal, multidisciplinair studententeam van de TU/e – en Fontys. Momenteel zijn zij in voorbereiding om (in mei) het duurzame huis genaamd LINQ te bouwen op de campus van TU/e. De kern van deze woning wordt een soort technische doos met keuken, badkamer, bedrading, leidingen én het technisch systeem in een stalen frame. Die doos is ‘plug and play’: vooraf opgebouwd en zo te plaatsen en aan te sluiten. Een van de studenten van LINQ komt deze middag aan u het concept presenteren.

  • Smart Energysaving Lighting

Op de campus van de TU/e ontwikkelen onderzoekers van Intelligent Lighting Institute (ILI) nieuwe concepten voor interactieve verlichtingsoplossingen, evenals de vereiste technologie. Ze kijken hierbij hoe licht mensen beïnvloed. ILI produceert hiermee unieke knowhow en een technologische voorsprong voor de deelnemende partijen, de Brainportregio en Nederland als geheel. Tijdens deze presentatie neemt Thijs Meulen, beleidsmedewerker Vastgoed Advisering TU/e, u mee in de materie die benodigd is om zo’n living lab tot stand te brengen. Daarnaast wordt het unieke raamconcept uitgelegd.

  • Empathisch Gebouw

Professor Dr. Ir. Masi Mohammadi o.a. hoogleraar Smart Architectural Technologies aan de TU/e, heeft het onderzoeksprogramma en kennisnetwerk Empathisch Gebouw opgericht om de (extreme) grenzen van wat nu al mogelijk is op het gebied van slimme technieken in woningen te verkennen. Hoe ver kunnen we gaan om technologie tussen mens en gebouw te verweven? En wat draagt dat bij aan maatschappelijke thema’s als kwaliteit van leven, het langer zelfstandig thuis wonen, de gezondheid en preventie van ziekten en de vermindering van energieverbruik of CO2 reductie? Tijdens dit uur nemen verschillende studenten, namelijk Anne GraveLeoni van BuurenJoyce Fisscher en Marije Kortekaas u mee in deze materie.

Wilt u nog graag aansluiten ? Mail dan naar gertbogers@kiennovatiemeesters.nl 
Wees er snel bij, want er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar!