Studenten TU/e onderzoeken haalbaarheid innovatief beglazingsysteem

Stichting KIEN brengt ondernemer en studenten samen om praktische innovatie te bevorderen. Zelfstandig ondernemer Cor Hoorn

Stichting KIEN brengt ondernemer en studenten samen om praktische innovatie te bevorderen. Zelfstandig ondernemer Cor Hoorn, van Hoorn Duurzaam en Bouwadvies heeft een plan opgesteld voor een innovatief beglazingsysteem met sensortechnologie. Dit systeem moet zorgen voor een betere isolatie en leiden tot energiebesparing. Voordat de haalbaarheid van dit plan in de praktijk wordt getoetst, onderzoeken studenten van de Technische Universiteit Eindhoven eerst de theorie erachter.


Innovatief beglazingsysteem


Het beglazingsysteem kent twee achter elkaar geplaatste dubbel glaspanelen met daartussen een spouw. Aan de boven- en onderzijde van de spouw bevinden zich drieweg-kleppen die worden aangestuurd door sensoren. Met de verschillende standen van de kleppen wordt zowel een betere isolatie als opwarming, koeling en ventilatie van de woning bereikt.


Kennisdeling


KIEN heeft de studenten en Cor Hoorn  samengebracht om kennisdeling te motiveren. KIEN koppelt regelmatig studenten aan tech bedrijven en schakelt daarvoor diverse bemiddelaars, waaronder TU/e SURE  Innovation, in. KIEN is van mening dat de wetenschappelijke en technologische kennis die op universiteiten aanwezig is van grote waarde is voor het bedrijfsleven. KIEN zorgt ervoor dat deze kennis op een praktische en pragmatische manier wordt ontsloten voor het MKB.