Stichting KIEN zet kennis en ervaring in bij project Hart van Brabant

Wat begon met het ondertekenen van een overeenkomst krijgt nu een concreet vervolg: KIEN zal samen met de KennisPartnerCoalitie Energiesprong haar kennis en ervaring inzetten bij de totstandkoming van ‘nul-op-de-meter’woningen in de regio Hart van Brabant. Op 9 oktober werd hiertoe met zo’n 30 partijen een ‘deal’ ondertekend.

Wat begon met het ondertekenen van een overeenkomst krijgt nu een concreet vervolg: KIEN zal samen met de KennisPartnerCoalitie Energiesprong haar kennis en ervaring inzetten bij de totstandkoming van ‘nul-op-de-meter’woningen in de regio Hart van Brabant. Op 9 oktober werd hiertoe met zo'n 30 partijen een 'deal' ondertekend.


In april van dit jaar vormde Stichting KIEN samen met BOB, Saxion, DIO en SBRCURnet de KennisPartnerCoalitie Energiesprong. De coalitie heeft tot doel om de radicale renovatie van naoorlogse huur- en koopwoningen in het kader van ‘nul-op-de-meter’ verder op te schalen. Dat gaan ze doen door projectkennis over en ervaringen met ‘nul-op-de-meter’ woningen te delen. Tevens stellen ze ‘denk- en doe-capaciteit’ ter beschikking.


De totstandkoming van ‘nul-op-de-meter’woningen in de regio Hart van Brabant is het eerste project waar de KennisPartnerCoalitie Energiesprong mee aan de slag zal gaan. Stichting KIEN zal de beproefde innovatiereizen kunnen inzetten, om ervoor te zorgen dat e-installateurs duurzaamheid tastbaar en praktisch kunnen toepassen. Samen met de ondernemers, die KIEN ook zal begeleiden, zullen ‘nul-op-de-meter’woningen worden gerealiseerd in Tilburg en omgeving.De innovatiereizen van KIEN hebben zich al eerder bewezen, onder meer in Rotterdam-Noord, Bronkhorst en Enspijk. De opgedane kennis en ervaring tijdens deze innovatiereizen en de ontwikkelde tools voor e-installateurs stelt KIEN nu ter beschikking.


Overigens blijft het niet bij de regio Hart van Brabant. De eerstvolgende regio’s die KIEN samen met de KennisPartnerCoalitie Energiesprong zal aanpakken zijn Utrecht en Twente.