Stichting KIEN trotse eigenaar van 3D printer

Stichting KIEN is sinds kort de trotse eigenaar van een 3D-printer. Deze printer kan op basis van digitale “bouwtekeningen” (computerbestanden) driedimensionale objecten produceren.

Stichting KIEN is sinds kort de trotse eigenaar van een 3D-printer. Deze printer kan op basis van digitale "bouwtekeningen" (computerbestanden) driedimensionale objecten produceren. 


KIEN organiseert op korte termijn workshops rondom de 3Dprinter. Hierin zal KIEN uitleg geven over de werking van dit innovatieve apparaat. Daarnaast wil KIEN met de installateurs in gesprek gaan over het effect van deze uitvinding op het vak van de installateur.


“We zien de maatschappij langzaam veranderen van een DIY (Do it yourself) naar een MIY (Make it yourself) maatschappij. Zeker ook voor installateurs is het interessant om zich daarom nu al te verdiepen in deze verandering. Omdat de 3D-printer zelf bijvoorbeeld materialen kan produceren, zal dit in de nabije toekomst een verandering betekenen van de manier van inkoop van materialen”, zegt Adrie van Duijne, directeur van Stichting KIEN.


Houd de agenda van KIEN in de gaten voor de eerstvolgende workshop.