Stichting KIEN neemt bezoekers beurs Elektrotechniek mee op innovatiereis ‘Zonnecellen 2.0’

KIEN presenteerde afgelopen week op de beurs Elektrotechniek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonnecellen. Op uitnodiging van KIEN presenteerde Rob Ariens van Rexel enkele concrete voorbeelden van de toekomst die PV-technologie biedt. Daarna vertelde Koos Kerstholt, projectleider van KIEN, meer over het belang van kennisdeling.


KIEN presenteerde afgelopen week op de beurs Elektrotechniek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonnecellen.


Op uitnodiging van KIEN presenteerde Rob Ariens van Rexel enkele concrete voorbeelden van de toekomst die PV-technologie biedt. De zonnecellen 2.0 zijn niet meer van silicium, maar van dunnefilm technologie. Daarnaast worden ze niet meer alleen in grote panelen gemaakt, maar steeds vaker in harmonica of dakpanvorm. Deze verschillende vormen bieden steeds beter de mogelijkheid om te integreren in de architectuur van de gebouwen.  Zo kunnen zonnepanelen dienen als gevelbekleding, maar ook als een geïntegreerde oplossing voor bijvoorbeeld een parkeerplaats.


Daarna vertelde Koos Kerstholt, projectleider van KIEN, meer over het belang van kennisdeling. KIEN heeft hiervoor verschillende communities opgericht. Lees hier meer.


De volledige presentatie is hier te downloaden.