Sociale innovatie is succesformule voor onderneming

Stichting KIEN organiseerde donderdag 27 maart de workshop ‘De Ondernemende Commissaris’. Ondernemers Karin Kleingeld (oprichtster De Ondernemende Commissaris) en Reinier Kok (directeur Maskate) discussieerden hier met e-installateurs over sociale innovatie als dé succesformule voor een onderneming.

Stichting KIEN organiseerde donderdag 27 maart de workshop ‘De Ondernemende Commissaris’.  Ondernemers Karin Kleingeld (oprichtster De Ondernemende Commissaris) en Reinier Kok (directeur Maskate) discussieerden hier met e-installateurs over sociale innovatie als dé succesformule voor een onderneming.


Succes binnen de installatiebranche is volgens Kleingeld en Kok maar gedeeltelijk afhankelijk van techniek. Sociale innovatie is de grote sleutel tot succes. ‘Goede communicatie met de markt is hierbij van groot belang. Wij zien dat ondernemers in de installatiebranche vaak alleen opereren en daardoor nog te veel in zichzelf zijn gekeerd. Dit beperkt een ondernemer in zijn creatief denkproces. Een klankbord, bijvoorbeeld een raad van advies (RvA) of raad van commissarissen (RvC), kan optreden als sparringpartner en de ondernemer een spiegel voorhouden. Deze vorm van kennisdeling stimuleert daarmee innovatie, aldus Kleingeld en Kok.  


Tijdens de vervolgbijeenkomst in juni kunt u zelf ervaren wat de Ondernemende Commissaris voor u kan betekenen. Meer informatie over deze bijeenkomst vindt u binnenkort op onze website. Wilt u deze sessie zeker niet missen? Stuur dan een e-mail naar annaprovoost@stichtingkien.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie.