Samenwerking Huistest en KIEN

Stichting KIEN en Huistest.nl gaan met elkaar samenwerken in projecten met gemeenten die als doel hebben om burgers te stimuleren zelf aanpassingen in hun woning te doen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Het eerste project voor deze samenwerking is in de gemeente Geldermalsen.
Stichting KIEN en Huistest.nl gaan met elkaar samenwerken in projecten met gemeenten die als doel hebben om burgers te stimuleren zelf aanpassingen in hun woning te doen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Het eerste project voor deze samenwerking is in de gemeente Geldermalsen.Huistest.nl is ooit begonnen uit een initiatief van een woningcorporatie die haar inwoners wilde informeren over de mogelijkheden van woningaanpassingen voor langer zelfstandig thuis wonen en is inmiddels als zelfstandige onderneming voortgezet.  


Redenen voor KIEN om deze samenwerking aan te gaan:

–          Het team achter huistest.nl heeft lange ervaring met het onderwerp langer zelfstandig thuis wonen, de rol die technologie en

           andere voorzieningen in de woning daarin kunnen spelen.


–          Het team heeft een groot netwerk richting gemeenten, veel ervaring in samenwerking met gemeenten  en is bezig met een

           landelijke uitrol van huistest.nl onder gemeenten.


–          Het platform huistest.nl beschikt over een back-office dat woonadvies aanvragen bijhoudt.


KIEN heeft als partij de rol op zich genomen om vraag en aanbod kant via deze site met elkaar te verbinden. Dit te doen door lokale, goed gekwalificeerde ondernemingen, die een aanbod hebben op gebied van woningaanpassingen en langer zelfstandig thuiswonen, te faciliteren zich via deze website aan potentiele klanten te presenteren. Op dit moment worden in samenspraak met andere partijen, waaronder gemeenten, kwaliteitscriteria afgestemd voor toelating van (lokale) ondernemers op deze website.


Uiteindelijk doel is dat gemeenten,  die een project starten om burgers te stimuleren zelf actie te nemen in het opplussen van hun woning met als doel om de woning aan te passen aan veranderend levensfases, in hun communicatie materiaal verwijzen naar huistest.nl. Bewoners kunnen via deze website een eenvoudige woningtest doen, een woonadviseur vinden en vragen om een uitgebreid woonadvies en bedrijven in hun regio vinden voor een aanbod dat aansluit op het woonadvies.  Informatie over huistest.nl is hier te vinden of via www.huistest.nl.