Samen op weg naar een energie-neutrale gebouwde omgeving

Op 22 november 2012 hebben Stichting KIEN, Stichting Dutch Power en de Federatie Elektrotechniek (Fedet) een intentieovereenkomst ondertekend, waarin zij uitspreken dat een energie-neutrale omgeving voor ieder huishouden en bedrijf haalbaar is en met man en macht nagestreefd moet worden.


Op 22 november 2012 hebben Stichting KIEN, Stichting Dutch Power en de Federatie Elektrotechniek (Fedet) een intentieovereenkomst ondertekend, waarin zij uitspreken dat een energie-neutrale omgeving voor ieder huishouden en bedrijf haalbaar is en met man en macht nagestreefd moet worden.


Duurzame energie is een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s in de komende decennia. De technologie is weliswaar grotendeels voor handen en wordt steeds geavanceerder, maar in de praktijk gaan de ontwikkelingen nog te langzaam. Daarom slaan Stichting KIEN, Stichting Dutch Power en Fedet de handen ineen en zoeken met elkaar de samenwerking op. Het doel is om aan gebruikers, consumenten, bedrijven en (overheids-) instellingen te bewijzen dat innovatie in energie werkt en dat dit kan leiden  tot kostenbesparing, meer comfort en efficiëntie. De concrete projecten die voortvloeien uit deze overeenkomst worden gerealiseerd in samenwerking met de vraagkant, zoals gemeenten en burgers.


De intentieovereenkomst is tijdens de ledenvergadering van Fedet, die vandaag in het Van der Valk-hotel in Houten plaatsvond, ondertekend. Over Dutch Power

Dutch Power verbindt met succes ondernemende partijen in de energiesector. Samen komen zij tot kennisdeling en technologische innovatie. Dutch Power is daar hét platform voor. Met belangrijke waarden als vertrouwen, open communicatie en kennis gunnen en geven. Dutch Power is spraakmakend in de energiesector. Een stabiel netwerk met een brede vertegenwoordiging in de sector. Een gewaardeerde gesprekspartner voor politiek en brancheorganisaties. Stichting Dutch Power is hét netwerk voor het ontwikkelen van strategieën en ideeën. Een succesvolle impuls voor het energieprofessionalisme in Nederland. Dutch Power werkt met enthousiasme aan het bevorderen en promoten van het energietechniekvak binnen het bedrijfsleven en de onderwijswereld, het bieden van een platform voor discussie, kennisuitwisseling en praktijkervaring en het stimuleren van technologische innovatie door ontmoeten en verbinden. Zie voor meer informatie www.dutchpower.net.


Over Fedet

De Federatie Elektrotechniek (Fedet) is in 2008, onder de vlag van FME-CWM opgericht. Inmiddels vertegenwoordigt de Fedet ruim 200 bedrijven uit de elektrotechnische toelevering (producenten, groothandel, agenten en importeurs) en daarmee een omzet van € 4 miljard en 24.000 werknemers.

Fedet spant zich in om ervoor te zorgen dat het belang van elektrotechniek en de rol daarvan in een duurzame samenleving, bij overheden, opdrachtgevers en bouwpartijen onderkend wordt. De Fedet stimuleert  jongeren om te kiezen voor een opleiding elektrotechniek en ondersteunt  opleidingsinstituten bij het doceren van alle nieuwe technologieën die ingezet worden om de energietransitie mogelijk te maken. Zie voor meer informatie www.fedet.nl.


Indien u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Stichting KIEN