Opleiding ComfortInstallateur

Sinds 2013 biedt OTIB drie trainingen aan voor installateurs die zich willen specialiseren in woningaanpassingen bij ouderen.

Door een tekort aan seniorwoningen en te dure zorg moeten ouderen langer zelfstandig thuis wonen. Dat kan alleen als het comfort en de veiligheid in de woningen verbetert, bijvoorbeeld door aanpassingen van de badkamer of het verbeteren van verlichting of ventilatie. Er ligt voor onze sector veel werk in de comfort- en zorgmarkt. Komende decennia groeit het aantal 65+’ers tot 25% van de totale bevolking.

Opleiding ComfortInstallateur
Wij willen u informeren over het opleidingstraject van de ComfortInstallateur dat OTIB en Techniek Nederland samen hebben ontwikkeld. Het bestaat uit de onderstaande trainingen die als pakket de installateur voldoende informatie en instrumenten bieden om zich te specialiseren in het geven van advies over en het uitvoeren van woningaanpassingen voor senioren.
Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor alle trainingen die met elkaar samenhangen. Als u aangesloten bent bij OTIB zijn alle cursussen kosteloos. Dit jaar worden de trainingen 1x gegeven.

Officiële erkenning
Als u voldoet aan de vakcriteria kunt u met deze opleidingen op zak een aanvraag doen voor de erkenning Langer Zelfstandig Thuis Wonen (LZTW) van KvINL. Deze erkenning wordt steeds belangrijker voor externe marktpartijen die actief met woningaanpassingen aan de gang willen zoals gemeenten en corporaties. Maar ook in de particuliere sector groeit de belangstelling voor levensloopgeschikt wonen.

Meer informatie en aanmelden
Heeft u interesse in dit onderwerp en wilt u uw oudere klanten goed kunnen adviseren over een veilige en comfortabele woonomgeving? Grijp dan uw kans en meldt u of uw medewerker(s) aan via website TechnologieThuis.Nu. U vindt op deze site alle informatie over dit programma. Wacht niet te lang want de eerste training begint al op 5 februari.

Trainingen in 2019:

Bewonersprofielen: maak kennis met uw klant!
Cursusdata: 15 en 22 mei 2019 in Woerden

Aan de slag als ComfortInstallateur (met toets)
Cursusdata: 5, 13 en 19 februari 2019 in Woerden

E voor W cursus (met toets)
Cursusdata: 5 en 19 maart 2019 in Woerden

W voor E cursus (met toets)
Cursusdata: 9 en 16 april 2019 in Woerden

 

Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met OTIB via cursusinfo@otib.nl.