NXT Generation team vindt accu-carrousel uit

Zoë van der Cammen, Tristan van den Hoek en Faye van Wijngaarden van NXT Generation hebben met de, in opdracht van KIEN bedachte, accu-carrousel het ‘beste idee voor de toekomst’.

Zoë van der Cammen, Tristan van den Hoek en Faye van Wijngaarden van NXT Generation hebben met de, in opdracht van KIEN bedachte, accu-carrousel het 'beste idee voor de toekomst'. Dat werd zondagmiddag 18 mei bekend tijdens de Eureka-pitch bij de Technische Universiteit in Eindhoven.


De duurzame sleutel

De drie winnaars bedachten de accu-carrousel: een accu die tijdens het fietsen op de bagagedrager wordt opgeladen. Bij aankomst op de bestemming is er een grote energiebron ontstaan waarmee bijvoorbeeld licht kan worden ontbrand. De jonge knappe koppen van NXT Generation presenteerden dit idee al eerder bij de door Stichting KIEN en NXT Generation georganiseerde bijeenkomst ‘De duurzame sleutel’. Hier presenteerden de kinderen hun beste ideeën voor een energieneutrale omgeving in Eindhoven aan studenten en ondernemers. Het beste idee werd door een panel van ondernemers geselecteerd om samen met studenten van de TU/e verder te onderzoeken en waar mogelijk concreet uit te voeren. Meer meten over deze bijeenkomst? Lees hier het verslag.


Eureka-pitch

Het NXT team presenteerde het idee samen met hun leeftijdsgenoten in het kader van het 100-jarig bestaan van Natlab, de afdeling binnen Philips waar uitvindingen worden gedaan. Vanwege dat jubileum hield Omroep Brabant met de TU/e, het Eindhovens Dagblad en Studio040 de Eureka-pitch, waarbij jonge uitvinders en onderzoekers in de leeftijd van 12 tot 18 jaar hun idee presenteerden.