Masterclasses Zorgtechnologie en Zorginnovatiemanagement waren succesvol

De masterclasses Zorgtechnologie en Zorginnovatiemanagement waren een succes.
De zorgmarkt wordt steeds belangrijker voor de installateur. Nederland vergrijst en de zorgbehoefte neemt toe. Ouderen zijn zelfstandiger en onafhankelijker dan ooit; ze willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dat vraagt om installateurs die de zorgmarkt begrijpen en die weten hoe ze innovatie en technologie succesvol voor hun klanten kunnen inzetten.

De masterclasses Zorgtechnologie en Zorginnovatiemanagement waren een succes.


De zorgmarkt wordt steeds belangrijker voor de installateur. Nederland vergrijst en de zorgbehoefte neemt toe. Ouderen zijn zelfstandiger en onafhankelijker dan ooit; ze willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dat vraagt om installateurs die de zorgmarkt begrijpen en die weten hoe ze innovatie en technologie succesvol voor hun klanten kunnen inzetten.


Stichting KIEN legt met deze Masterclasses de verbinding tussen wetenschap, zorginnovatie, technologie en de zorgpraktijk van vandaag en morgen.


In de masterclass Zorgtechnologie gaven de sprekers Eveline Wouters, lector Health innovations and technology, Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg & Technologie (EGT) en Sebastiaan Peek, Fontys EGT; Joost van Hoof, Fontys EGT; Peter Verkuijlen, locatiemanager Brabantzorg en Eric Hamers, directeur Actiaal inzicht in de technologische ontwikkelingen die van toepassing zijn in de markt voor intramurale en extramurale zorg.


 


In de masterclass Zorginnovatiemanagement gaven de sprekers Mariëlle van Egmond, Projectleader/Researcher Architecture in Health Hogeschool Arnhem Nijmegen; Ruud Gal, Innovationguru, Innovation Management; Robert Hendriks, directeur Volt Elektrotechniek en medeoprichter STP Rivierenland en Aart Jan Hoeven, Techtobizz, inzicht in de noodzakelijke innovaties voor de MKB installateur, wanneer zij actief zijn of worden in de veranderende zorgmarkten met toenemende  technologische ontwikkelingen.


De masterclasses maken onderdeel uit van kwalificatie voor het Vitaal Thuis Keurmerk, waarin KIEN en zorgorganisaties de basis hebben gelegd voor succesvolle samenwerking op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen.