Masterclass Energietransitie en Smart Energy

Stichting KIEN organiseerde 25 maart in samenwerking met AVANS Hogeschool de Masterclass Energietransitie en Smart Energy.

Stichting KIEN organiseerde 25 maart in samenwerking met AVANS Hogeschool de Masterclass Energietransitie en Smart Energy. Sprekers waren Huib van Zeijl (hoveniersbedrijf Van Helvoirt) en Wim van Dijk over duurzaam en vernieuwd ondernemen.


Huib van Zeijl vertelde over de uitbreiding van hoveniersbedrijf Van Helvoirt en over het unieke proces dat hij en de rest van zijn bouwteam hiervoor hebben doorlopen. Een proces dat zo bijzonder was dat zij hiervoor de Social Innovation Award wonnen. Het bouwproces, waarbij de klant bovenaan staat en alle opdrachtnemers er verticaal onder, is binnen dit project gekanteld naar een horizontaal proces. Hierbij werkten alle opdrachtnemers gezamenlijk aan het project. Samenwerking was binnen dit proces dan ook de sleutel tot succes. ‘Door de intensieve samenwerking waren we als team in staat om innovatieve oplossingen te vinden. Zo werden voor iedere stap, eerst alle verschillende alternatieven met voor- en nadelen op een rij gezet door het bouwteam. Na een brainstorm en een discussie werd vervolgens een gezamenlijk besluit gemaakt’, aldus Van Zeijl.Ook Wim van Dijk van Klostermann in Tilburg, legde in zijn presentatie over vernieuwend ondernemen de nadruk op het belang van een goede samenwerking. ‘Samenwerking kun je trainen. Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen een werkelijkheid anders ziet en daarbij is het niet belangrijk wat wel of niet waar is’, aldus Van Dijk.


Na deze inspirerende presentaties, hebben de aanwezigen de koppen bij elkaar gestoken en gediscussieerd over de opkomst van Smart Grids, bouwprocessen en financiering.  De masterclass werd afgesloten met een netwerkborrel.


Wij kijken terug op een geslaagde dag en willen alle aanwezigen bedanken voor het mede mogelijk maken van deze interactieve bijeenkomst.