KvINL en Stichting KIEN slaan handen ineen voor het borgen van kwaliteit

Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector (KBI) en Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI) zijn per 1 januari 2014 gefuseerd tot ‘Kwaliteit voor

Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector (KBI) en Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI) zijn per 1 januari 2014 gefuseerd tot ‘Kwaliteit voor Installaties Nederland’ (KvINL). Hiermee kent de installatiesector voortaan één loket voor kwaliteitslabels op het gebied van erkenning, certificering en garantie.


Stichting KIEN versnelt de innovatie, maar de kwaliteit moet uiteraard wel geborgd blijven. Mede daarom hebben KIEN en de kersverse stichting KvINL besloten hun krachten en kennis op het gebied van het borgen van kwaliteit te bundelen. Zij zullen onder andere op het gebied van LED en PV-en brandstofcel installaties kennis uitwisselen. Deze drie technieken zijn in toenemende mate bepalend voor het realiseren van een energie neutrale gebouwde omgeving.


Opdrachtgevers, aanbieders en overheden werken binnen KvINL samen aan een onderscheidend en gegarandeerd kwaliteitsniveau van producten, processen en diensten in de installatiesector. Installatiebedrijven en installateurs kunnen voortaan bij KvINL terecht voor  zowel erkenningen als certificeringsregelingen.  Daarnaast biedt KIEN ook de mogelijkheid tot het aanvragen van een garantie, voor dienst en product. Deze regeling vormt de basis voor zowel een EnergiePrestatieGarantie (EPG) als een EnergieBespaarGarantie (EBG), twee garantieproducten die KIEN momenteel aan het ontwikkelen is.