Kick-off innovatietafel Cybersecurity in de beveiligingsbranche

Cybersecurity is een essentieel punt van aandacht in de beveiligingsbranche. Hackers vinden dagelijks weer nieuwe technieken of zwakke plekken om door de beveiliging van een bedrijf heen te breken. Dit zorgt ervoor dat de digitale weerbaarheid in Nederland achterblijft bij de groei van de dreigingen. Hoe kunnen we ons wapenen tegen cyberaanvallen en -besmettingen? Welke beveiligingsmaatregelen moeten we daarom nemen? En hoe gaan we om met het privacyvraagstuk?

Cyberaanvallen zijn aantrekkelijk vanwege de grote impact door inzet van vrij beperkte middelen en raken de gehele samenleving. De ontwikkeling van Internet of Things (IoT) brengt naast kansen ook veel risico’s met zich mee. Veel apparaten bevatten namelijk kwetsbaarheden waarvoor geen beveiligingsupdates uitkomen. Op die manier kunnen deze apparaten worden misbruikt voor bijvoorbeeld DDoS-aanvallen, ransomware-besmettingen en phising. Cybersecurity is daarom essentieel om apparaten en hun software goed te beveiligen tegen criminele hackers.

Hoe gaan we om met de beveiliging van data in de beveiligingsbranche?
Van een installateur wordt verwacht dat hij of zij de verantwoordelijkheid neemt om op een veilige manier een beveiligingsinstallatie in te richten en dit onderhoudt. Het is daarom noodzakelijk dat installateurs de veiligheidsrisico’s zo klein mogelijk maken. Tijdens de KICK-off Innovatietafel ‘Cybersecurity in de beveiligingsbranche’ gaat KIEN Innovatiemeesters graag met u in discussie over de do’ en don’ts rondom Cybersecurity in deze branche. Bovendien laten we drie gastsprekers aan het woord, namelijk:

  • Marcel Lenters (MPL Holding)
  • Toon Pellemans (Eagle Eye Networks)
  • Angelo Peeters (Triplence Technologies BV)

Samen zoeken we naar mogelijkheden en oplossingen om de Cybersecurity in de beveiligingsbranche te verbeteren. Hoe zorgt bijvoorbeeld een installateur ervoor dat de beveiligingsinstallatie op de juiste manier wordt aangesloten op het intranet en internet waarbij de data veilig via een encryptie wordt verstuurd naar een meldkamer, servicecentrale of cloud? Wat betekent dit voor de IoT netwerkarchitectuur binnen een bedrijf? En wat houdt de nieuwe GDPR-wet en ISO27001 standaard in? Deze kick-off bijeenkomst vindt plaats van 13:30 tot 15:30 uur op woensdag 29 november 2017 in MeetINoffice (De Bleek 13) te Woerden. Tijdens en na deze bijeenkomst kunt u uzelf ook inschrijven voor het vervolg van deze kick-off bijeenkomst rondom Cybersecurity. Schrijf u nu in

Parallel aan de bijeenkomst rondom Cybersecurity houdt KIEN Innovatiemeesters op dezelfde locatie nog twee andere themabijeenkomsten, namelijk:

  • Kick-off innovatietafel Frisse Scholen
  • Workshop Kennisvragenbank: niet zeiken, vragen stellen!

Wilt u meer informatie over deze themabijeenkomsten? Klik hier.