Innovatieteam Nonet ontwikkelt blauwdruk voor slim energienet ter verduurzaming van bedrijfsterreinen

Op 10 april jl. zijn netwerkbedrijven, fabrikanten, installateurs, studenten en vertegenwoordigers van de TU/e en Gemeente Apeldoorn de uitdaging aangegaan om binnen drie maanden een werkend totaalconcept op te leveren voor een slim energienet dat ingezet kan worden bij de verduurzaming van bedrijfsterreinen. Het geformeerde innovatieteam zal zich onder de naam Nonet in eerste instantie richten op een slim energienet voor het voormalige fabrieksterrein van Zwitsal in Apeldoorn. Bij de ontwikkeling van dit slimme energienet staat de droom van bewoners en huurders over hoe zij op dat terrein willen wonen en werken centraal.

Op 10 april jl. zijn netwerkbedrijven, fabrikanten, installateurs, studenten en vertegenwoordigers van de TU/e en Gemeente Apeldoorn de uitdaging aangegaan om binnen drie maanden een werkend totaalconcept op te leveren voor een slim energienet dat ingezet kan worden bij de verduurzaming van bedrijfsterreinen. Het geformeerde innovatieteam zal zich onder de naam Nonet in eerste instantie richten op een slim energienet voor het voormalige fabrieksterrein van Zwitsal in Apeldoorn. Bij de ontwikkeling van dit slimme energienet staat de droom van bewoners en huurders over hoe zij op dat terrein willen wonen en werken centraal.


Gezamenlijk op zoek naar nieuwe oplossingen


Woon- en werkvormen zullen de komende jaren sterk veranderen. De huidige aanpak van de overheid en van bouwpartijen volstaat niet langer om te voldoen aan de wensen en eisen van de consument. Het moet anders. Door de eindklant centraal te stellen en zijn dromen te laten vertellen. En vanuit dat vertrekpunt terug te redeneren welke oplossingen en technieken daarvoor beschikbaar zijn. Dat is exact de manier waarop Stichting KIEN werkt. Adrie van Duijne, directeur Stichting KIEN, verduidelijkt; “Bestaande marktpartijen moeten anders met elkaar leren samenwerken. Daarin moeten ze boven hun eigen ambitie uit stijgen en de collectieve ambitie onderschrijven. Stichting KIEN brengt stakeholders bijeen en nodigt hen uit om in optima forma samen te werken aan vernieuwing en resultaat. Daarbij staat de vraag van de klant altijd centraal.”


 


Droom als vertrekpunt voor innovatieteam Nonet


Het innovatieteam kiest dus voor een aanpak waarin de droom van bewoners en huurders over hoe zij op dat terrein willen wonen en werken centraal staat. Het innovatieteam zal vanuit deze droom samen oplossingen aandragen die de realisatie van een duurzame oplossing voor het Zwitsal mogelijk maken. In eerste instantie wordt er gewerkt aan een slim energienet waarbinnen duurzame opwekking, distributie en opslag van energie mogelijk is. Tijdens de bijeenkomst is de naam van het innovatieteam en het project waaraan zij gaan werken onthuld; Nonet – onafhankelijke energie. Adrie van Duijne; “De naam van dit nieuwe innovatieteam is van symbolische waarde. Het vormt een verwijzing naar het traditionele energienetwerk waar je als bedrijfsterrein niet langer van afhankelijk bent. Bovendien is het een mooie hint naar een muziekstuk waarin meerdere partijen in harmonie tot een prachtig resultaat komen. Dat resultaat wens ik innovatieteam Nonet van harte toe.”


Meld u aan voor innovatieteam Nonet


Wilt u bijdragen aan een slim energienet voor de duurzame herontwikkeling van bedrijfsterreinen? Meld u dan nu aan als lid van innovatieteam Nonet.