Innovatie vraagt structuren los te laten – interview Rutger Slump

Innoveren is leuk en interessant, maar vaak loopt u tegen allerlei muren aan. Soms gebeurt dat binnen uw bedrijf of organisatie, maar er bestaan ook persoonlijke muren. Rutger Slump onderzocht de menselijke kant van innovatie. Wanneer we als mensen iets bijzonders voor elkaar krijgen, geeft dat veel energie. Maar hoe krijgt u innovatie nu voor elkaar? Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie niet al na enkele maanden de handdoek in de ring gooit? Rutger Slump, trainer bij De Baak, legt uit hoe dit kan.

Een open mind
Volgens Slump is het belangrijk om een open mind te houden wanneer u aan innovatie begint. Als we om ons heen kijken, zien we vaak dingen die we al willen zien. Het is lastig om nieuwe dingen te ontdekken. Hoe vaak denkt u: ‘ja, maar…?’ Of gewoon meteen: ‘nee?’ Slump heeft daar een oplossing voor. Denk eens: ‘ja, en.’ Volgens hem lukt het zo beter om zonder oordeel naar uw omgeving te kijken. Bijvoorbeeld: een belangrijk onderdeel van de NS is het vervoeren van mensen. Echter, het wachten op een trein speelt ook een grote rol. Als organisatie kun je dan nieuwe producten aanbieden, zoals winkeltjes of gratis Wifi.

Diversiteit binnen een team
Innovatie in uw organisatie vereist wel wat aanpassingen. Om alles in goede banen te leiden, hamert Slump op de diversiteit binnen een team. Vooral bij radicale innovatie is de heterogeniteit van een team essentieel. Op die manier kunnen de verschillende karakters samen iets nieuws creëren vanuit verschillende gezichtspunten en expertises. Hij vergelijkt het met een smurfendorp. Iedereen lijkt qua uiterlijk op elkaar, toch heeft elke smurf een eigen karakter. Samen komen ze tot geweldige nieuwe inzichten. Dat is volgens Slump precies wat een organisatie moet nastreven. Daarbij is het belangrijk dat iedereen in het team met elkaar blijft praten. Hoe werken we goed samen? Waarom gaat het goed of fout? Hoe kunnen we elkaar helpen om het anders te doen?

Zorg voor een goede flow
Een grote uitdaging voor veel organisaties, is volgens Slump het loslaten van structuur. Hij vertelt: “Organisaties hebben de neiging om te structureren. Bij innovatie ontstaat altijd gedoe en de neiging is dan om regels toe te voegen. Maar dan wordt het vaak slechter in plaats van beter. Sommige structuren zijn wel handig, zoals het afspreken van tijden en deadlines. Maar daarbinnen moet je zo min mogelijk structuur en regels toevoegen. Beter is: hoe gaan we met elkaar om, welke structuur is wel nodig, welke niet.”

Doe het alleen als er een drive achter zit
Tot slot geeft Slump een dringend advies mee. “Begin alleen aan innovatie als je er echt zin in hebt en voor wil gaan. Want je krijgt er altijd gedoe mee: mensen vragen waarom dat precies op dit moment moet. En als je er dan niet voor wilt gaan, stoppen mensen na een paar maanden. Kies iets uit waar u voor door muren wil gaan.” Rutger Slump deelde zijn visie ook tijdens KIEN Innovatiemeesters Inspireert (KII) op 13 juni 2018 en liet op het event zien hoe u op deze manier innovatie in uw organisatie kunt laten slagen.

Meer weten? Neem contact op met KIEN Innovatiemeesters. Zij helpen u graag op weg of staan u met advies terzijde.