Innovatie-keuzestress? KIEN biedt de helpende hand

Als u kijkt naar alle ontwikkelingen in de installatiebranche, kan ik me goed voorstellen dat u als installateur door de bomen het bos niet meer ziet. De nieuwe technieken komen in sneltreinvaart op u af. Kijk maar naar de eindeloze mogelijkheden die internet of things met zich meebrengt. Wat gebeurt dan met u als ondernemer?

Als u kijkt naar alle ontwikkelingen in de installatiebranche, kan ik me goed voorstellen dat u als installateur door de bomen het bos niet meer ziet. De nieuwe technieken komen in sneltreinvaart op u af. Kijk maar naar de eindeloze mogelijkheden die internet of things met zich meebrengt. Wat gebeurt dan met u als ondernemer? Dan krijgt u keuzestress. Met als heel logische en menselijke reactie: u gaat achteroverleunend, wachten tot de storm voorbij is. En ondertussen gaat u gewoon door met de waan van de dag, want die waan van de dag is wel behapbaar.


Bij KIEN kunnen we deze situatie heel goed begrijpen. Maar ergens vinden we het ook jammer. Jammer omdat al die fantastische nieuwe technieken onze branche zo goed kunnen verrijken. We kunnen er als installatiebranche letterlijk rijk van worden. Maar hoe dan? KIEN helpt u bij het maken van keuzes rondom innovatietrajecten. Samen met KIEN wordt u bijvoorbeeld geinspireerd om uw onderneming om te bouwen van projectonderneming naar een duurzame dienstverlenende organisatie; van elektrotechniek naar ICT. KIEN zet haar betrokkenen als het ware op een heuvel, zodat u weer overzicht krijgt. Vervolgens kiest u zelf met welke nieuwe technieken én met welke partijen u de toekomst tegemoet treedt.


Neem nou het fenomeen Internet of Things. Het neemt een belangrijke rol in in de transitie van onze branche. Een aantal ondernemers heeft dit gouden ei al ontdekt. En wij weten zeker dat u er ook iets mee kunt. KIEN kan u er snel over bijpraten. Bijvoorbeeld op de eerste KIEN Technodag van dit jaar op 24 januari aanstaande. Daar starten we met een hands on workshop Internet of Things, waarbij u als deelnemer binnen een ochtend precies weet hoe u er op korte termijn met uw onderneming business van kunt maken. Zonder last te hebben van die innovatie-keuzestress. En dat is nu wat we noemen: innovatief ondernemerschap. Zien we u op de 24e in Bunnik?