Energie afnemen via energiecoöperatie Blijstroom

Vanaf maart 2016 kunnen alle leden en overige Rotterdammers stroom afnemen via energiecoöperatie Blijstroom. Stichting KIEN was vrijwel vanaf de start betrokken bij Blijstroom waarbij de stichting zich met name heeft ingespannen om bewoners, VvE’s en lokale en regionale installateurs bij elkaar te brengen.

De innige samenwerking tussen Stichting KIEN en de Rotterdamse energiecoöperatie Blijstroom geldt als een schoolvoorbeeld van een tot nu toe geslaagde Innovatiereis.Het begon allemaal 4 jaar geleden, toen bewoners in Rotterdam-Noord de handen ineen sloegen om hun wijk energieneutraal te maken. In 2012 werd de vereniging Blijstroom opgericht, met als doel zelf projecten op te zetten voor de opwekking, het (her)gebruik, de uitwisseling en besparing van schone energie in de eigen wijken. Eind 2014 werd die vereniging omgevormd naar een coöperatie, voor de volgende stappen op weg naar een duurzamer Rotterdam-Noord.


Stichting KIEN was vrijwel vanaf de start op verschillende vlakken betrokken bij Blijstroom. KIEN heeft zich met name ingespannen om bewoners, VvE’s en lokale en regionale installateurs bij elkaar te brengen, om zo de praktische duurzaamheid in woningen en woningblokken te realiseren.


KIEN begeeft zich inmiddels meer op de achtergrond, maar Blijstroom stoomt lekker door. Er breekt nu zelfs een nieuwe fase aan voor de coöperatie. Vanaf deze maand kunnen alle leden en overige Rotterdammers stroom afnemen via Blijstroom. Dat is deels door Blijstroom-leden opgewekte energie, aangevuld met 100% andere groene energie. Lees er meer over in de nieuwsbrief.