De ontwikkelingen rond smart grids en de consequenties hiervan voor de e-installateur

Stichting KIEN organiseerde onlangs de rondetafelbijeenkomst “De ontwikkelingen op het gebied van smart grids en de consequenties hiervan voor de e-installateur”.

Stichting KIEN organiseerde onlangs de rondetafelbijeenkomst “De ontwikkelingen op het gebied van smart grids en de consequenties hiervan voor de e-installateur”. Hierbij bracht KIEN e-installateurs, opdrachtgevers, fabrikanten en kennis-en onderwijsinstellingen bijeen, om gezamenlijk te brainstormen over de toekomst.


KIEN nodigde deze dag de partijen Dutch power, NEN, ABB en FAN Flexible Power uit, om hun visie op de toekomst toe te lichten. Uit deze presentaties kwam naar voren dat de ontwikkelingen op het gebied van smart grids consequenties hebben voor de e-installateur op het gebied van:


  • Het werven van nieuw personeel met andere competenties
  • Het (her)opleiden van huidig personeel
  • Het aangaan van nieuwe samenwerkingsmodellen


Rondetafelsessies


KIEN zet deze rondetafelsessies op om in een korte periode met verschillende partijen te praten over de toekomst. KIEN brengt hierbij partijen van verschillende lagen van de bouwkolom samen. Zo kantelt KIEN de bouwkolom en kunnen vraag- en aanbodkant beter op elkaar inspelen en elkaar verstreken.