Brochures “Haal meer comfort in huis” gereed

Stichting KIEN heeft samen met UNETO-VNI en OTIB twee brochures ontwikkeld op basis van het “TNO-startpakket voor de installatie branche”, dat aangeeft welk minimaal installatietechnisch niveau elke woning zou moeten hebben om geschikt te zijn als basis om comfortabel en zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Stichting KIEN heeft samen met UNETO-VNI en OTIB twee brochures ontwikkeld op basis van het “TNO-startpakket voor de installatie branche”, dat aangeeft welk minimaal  installatietechnisch niveau elke woning zou moeten hebben om geschikt te zijn als basis om comfortabel en zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.


Er is een brochure voor consumenten die een goede indruk  geeft van comfort verhogende maatregelen die in een woning kunnen worden genomen. Alle in de brochure opgenomen maatregelen leiden meteen tot een hogere mate van comfort maar bieden tegelijkertijd ook mogelijkheden voor langer zelfstandig thuis wonen. Als voorbeeld: een internetaansluiting in de slaapkamer is nu handig voor interactief TV kijken in bed, maar in de toekomst, als er een zorgvraag is, ook om een beeldverbinding met een hulpverlener tot stand te brengen.


De tweede brochure is bestemd voor ComfortInstallateurs en ondersteunt de ComfortInstallateur bij gesprekken met de potentiële klant. Deze brochure laat meer mogelijkheden zien van maatregelen die nu in een woning genomen kunnen worden die in een later stadium ook helpen om langer zelfstandig te kunnen wonen.ComfortInstallateur is een initiatief van UNETO-VNI.  Om in aanmerking te komen voor opname in het register ComfortInstallateurs, dient u o.a. lid te zijn van UNETO-VNI en twee trainingen te hebben gevolgd bij OTIB. De tweedaagse cursus 'Bewonersprofielen: maak kennis met uw toekomstige klant’ en de ‘Cursus Stappenplan Comfortinstallateur’. Meer informatie over deze cursussen vindt u via OTIB hier.Zodra u zich als deelnemer voor de eerste cursus heeft opgegeven, verschijnt u al als aspirant-lid in het register en bent u voor potentiële klanten vindbaar als ComfortInstallateur via de website van UNETO-VNI! Download hier het inschrijfformulier voor het register ComfortInstallateurs.Meer informatie over de brochures en de wijze van bestellen vindt u op: http://www.uneto-vni.nl/comfortinstallateur. U kunt de digitale versies van de brochures hier downloaden.Comfortinstallateurs die lid zijn van Uneto-VNI worden, indien zij daarvoor toestemming geven, opgenomen in het bestand van ondernemers op www.huistest.nl. Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen KIEN en huistest.nl.