Bijeenkomst: Energieprestatiecontracten

Het thema energiebesparing en duurzame energie biedt kansen voor installatiebedrijven, want projecten op dit terrein kosten niet alleen geld maar leveren ook geld op. Als bedrijf dien je dan aan te geven wat de projecten opleveren. Ook moet je de verantwoordelijkheid nemen om gedane beloftes in te lossen. Welke kansen biedt het? En hoe werkt dat precies? Welke financiers bieden goede voorwaarden? Tijdens de bijeenkomst komen deze vragen en meer aan bod en staan interactie en kennisdeling daarbij centraal. KIEN organiseert op 19 december 2012 een bijeenkomst met als titel “Energieprestatiecontracten, beloning van kwaliteit”


 


Stichting KIEN nodigt u van harte uit voor de bijeenkomst “Energieprestatiecontracten, beloning van kwaliteit” op 19 december.


Het thema energiebesparing en duurzame energie biedt kansen voor installatiebedrijven, want projecten op dit terrein kosten niet alleen geld maar leveren ook geld op. Als bedrijf dien je dan aan te geven wat de projecten opleveren. Ook moet je de verantwoordelijkheid nemen om gedane beloftes in te lossen. Welke kansen biedt het? En hoe werkt dat precies? Welke financiers bieden goede voorwaarden? Tijdens de bijeenkomst komen deze vragen en meer aan bod en staan interactie en kennisdeling daarbij centraal. 

 


Programma


12:30 – 13:30    Rondleiding langs duurzame installaties in het gebouw CBW/Mitex


13:30 – 14:45    Aanvang bijeenkomst


  • Introductie door directeur Stichting KIEN – Adrie van Duijne

  • Prestatiecontracten als kans, bent u er klaar voor? – Hans Hufen (QA+)

  • Financiering duurzame technologie en energieprestaties (enkele voorbeelden, en een propositie voor aanwezigen –Dorine Putman-Devilee (ASN)

  • Prestatiecontract onderwijsgebouw in Eindhoven (nationaal voorbeeldproject) – Jan van Hout (Gebroeders van Hout bv)


14:45 – 15:00    Pauze


15:00 – 16:30    Hervat bijeenkomst


  • Prestatiecontract Rotterdamse zwembaden (nationaal voorbeeldproject) – Marcel van den Berg (Hellebrekers)

  • Financiering van duurzaamheid: energiebesparingskrediet (ABNAMRO ontwikkelt nieuwe mogelijkheden, uitnodiging tot deelname aan energiebesparingskrediet) – Lucas Klooster (ABN/AMRO)

  • Handboek ESCo’s, prestatiecontracten als kans (suggesties voor toekomstige toepassingen) – Gerard te Boekhorst (HE-technologie)


16:30 – 17:30    Borrel
Locatie 

CBW-Mitex, Arnhemse Bovenweg 100, Zeist

Toelichting rondleiding

Om 12:30 (voordat het programma start) is er eerst een rondleiding langs duurzame installaties in het CBW/Mitex, hetzelfde gebouw als waar de bijeenkomst plaats vindt. Kropman heeft in het gebouw de installaties gemaakt en zij laten u de verschillende gebruikte technieken zien. Bij deze nieuwbouw is gebouwd op basis van een energieprestatiecontract met het installatiebedrijf. Het gebouw is voor wat betreft de energiezuinigheid een nationaal voorbeeldproject.
Indien u geïnteresseerd bent kunt u zich hier registreren. 


Met vriendelijke groet,
Adrie van Duijne


Directeur Stichting KIEN

Voor meer informatie over de Stichting KIEN www.stichtingkien.nl