Bestuur KIEN verwelkomt nieuwe leden en voorzitter

Het bestuur van KIEN is de afgelopen tijd wat veranderd: bestuurslid Sven Asijee is begin dit jaar gestart als voorzitter van het bestuur van Stichting KIEN. Daarnaast nemen ook Masi Mohammadi en Bas Kuypers zitting in het bestuur van de stichting.

Bestuurslid Sven Asijee is begin dit jaar gestart als voorzitter van het bestuur van Stichting KIEN. “Ik beleef er plezier aan met elkaar het beleid vast te stellen, te valideren en uit te voeren. Komende tijd ga ik extra stappen zetten om het gedachtengoed van KIEN meer duurzaam te maken.” Daarnaast nemen ook Masi Mohammadi en Bas Kuypers zitting in het bestuur van de stichting.


Asijee blijft ook als voorzitter verantwoordelijk voor de portefeuille Innovatieontwikkeling, een verantwoordelijkheid die hij ook droeg toen hij nog regulier bestuurslid was. “Inmiddels heb ik een sterke relatie opgebouwd met de initiatieven die ervoor zorgen dat de installatiebranche een stap vooruit wordt geholpen. Met name technische innovaties van de TU Eindhoven hopen we zo snel mogelijk te valideren en kanaliseren om mee te nemen in de praktijk.”


Volgens Asijee is de taal waarin gesproken wordt met opdrachtgevers afgelopen jaren veranderd. “Het gaat niet zozeer om de techniek an sich en harde oplossingen, maar meer om het effect van de oplossingen. Het is voor toekomstige discussies goed om dat besef te hebben.”


Brug naar de bouwsector

Masi Mohammadi werkt als lector op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en is Assistant Professor aan de TU Eindhoven. Daarnaast is ze bestuurslid en commissaris van verschillende instellingen in de bouwsector. Eerder ontwikkelde ze onder andere het concept voor de empathische woonomgeving, een initiatief dat nog een stap verder gaat dan de slimme woonomgeving en rekening houdt met het gedrag en de wensen van de gebruiker.


“Naast mijn theoretische expertise heb ik afgelopen jaren veel kennis uit de praktijk opgedaan. Beide hoop ik te combineren tot initiatieven voor KIEN die noviteit met zich meedragen. Ik werk graag op het snijvlak van het genereren van kennis en de realisatie van de kennis. Vanuit mijn specialisatie op gebied van technologie en bouwkunde hoop ik ook input te kunnen geven aan ideeën hoe de bouwsector en installatiebranche met elkaar samen kunnen werken”, aldus Mohammadi.


Versterken van samenwerkingen met UNETO-VNI

Net als Asijee en Mohammadi onderhoudt ook Bas Kuypers een sterke band met innovatie. Naast zijn business development activiteiten bij Kuijpers Installaties is hij, na tien jaar geleden als lid te zijn toegetreden, nu drie jaar voorzitter van de Commissie Innovatie bij UNETO-VNI. “Mijn hart gaat sneller kloppen als ik vanuit dit werk naar innovatie in de branche kan kijken en een beeld vorm over hoe de branche er in de toekomst uitziet.”


Bij KIEN kijkt Kuypers met name uit naar het aanjagen van greenfield innovaties. “Het is mooi om te zien dat de stichting daar stelling in durft te nemen en er middelen beschikbaar voor kan stellen. KIEN zit dicht op de wetenschappelijke instellingen en maakt mooie praktische koppelingen vanuit theoretische innovaties. Ik zie het als een uitdaging om te onderzoeken hoe KIEN en UNETO-VNI elkaar goed kunnen aanvullen in het belang van de installateur.”